МАДЕЙРА, цени от 2350 ЕВРО, ОФЕРТА 60371

АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ и МАДЕЙРА, екзотична ваканция, 9 дни, madeira1

дата на заминаване – по желание. цени от 2350 ЕВРО, ОФЕРТА 60371

 

1 – 2 ДЕН / ТРАНСФЕР ДО ЛИСАБОН/: Трансфер от България до Португалия /трансферът може да бъде осъществен с различни авиокомпании/. Трансфер до хотела в центъра на града. Настаняване и вечеря. На следващия ден обиколка на града: църквата и манастира “Свети Йероним” – най- значителния в духовно отношение комплекс на Лисабон, а също и като архитектурен паметник, съчетаващ готиката с ренесансовия стил мануелизъм, кулата “Белем”, превърнала се в символ на града със своята изящност и разположена там, където реката Тежо /Тахо/ се влива в Атлантическия океан, паметника на откривателите, оживените централни търговски зони Ел Росио, Байша, Шадо, живописния квартал Алфама и катедралата, крепостта “Свети Георги” със своите множество пластове – римски, арабски, средновековен и ренесансов и откъдето се открива прекрасна гледка към града, към реката и към океана, откъдето в петнадесети век първите португалски пътешественици откриват епохата на великите географски открития. Вечеря в ресторант в Алфама. Нощувка в хотела.

3 ДЕН: /МАДЕЙРА – ФУНШАЛ/: След закуска трансфер до летището, откъдето се взима самолет за остров Мадейра в Атлантическия океан. Разположен в близост до западното африканско крайбрежие, остров Мадейра, наречен перлата на Атлантическия океан, една от първите португалски колонии и понастоящем неразделна част от Португалия е световноизвестен със своите красоти, елегантност и висок стандарт: Настаняване в хотел в главния град на Мадейра – Фуншал. Разходка. Вечеря. Нощувка.madeira2

4 ДЕН - 5 ДЕН /МАДЕЙРА/: Дни за разглеждане и релакс сред екзотиката и шика на остров Мадейра. Нощувка в хотела с включени закуска и вечеря. По желание може да се организира екскурзия до Порто Санто – другия голям остров.

6 ДЕН /АЗОРСКИ ОСТРОВИ – СЕН МИГЕЛ/: След закуска трансфер до летището, откъдето се взима самолет на португалските линии за Азорските острови . Настаняване в хотела в главния град на Азорите – Сен Мигел.
Азорските острови, архипелаг сред открития Атлантик, са истински рай за любителите на екзотичната и девствена природа с поразителните пейзажи: кристално чистите си езера, разположени на дъната на изгаснали вулкани, със зеленината на планински върхове, с цветовете и ароматите на екзотични цветове. Разходка. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН /АЗОРСКИ ОСТРОВИ/: Ден за разглеждане и релакс сред екзотиката и шика на АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ. Нощувка в хотела с включени закуска и вечеря. По желание може да се организира екскурзия из архипелага.

8 ДЕН /ЛИСАБОН/: Трансфер до Лисабон. Трансфер и настаняване в хотел. Следобяд /при положение, че полетът е сутрешен/ по желание посещение на Океанариума и на Националния музей за антично изкуство /най- значителната музейна колекция и художествена експозиция в Лисабон/. Вечеря в заведение с фадо /традиционна фолклорна музика на португалските мореплаватели/. Нощувка в хотела.madeira3

9 ДЕН /ЛИСАБОН-СОФИЯ/: Закуска. Трансфер до летището. Трансфер от Португалия до България. Край на тура.

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВА:
1. Двупосочен самолетен билет София – Лисабон – София с включени летищни такси;

2. Самолетен билет Лисабон – Фуншал с включени летищни такси;

3. Самолетен билет Фуншал - Сен Мигел с включени летищни такси;

4. Самолетен билет Сен Мигел – Лисабон с включени летищни такси;

5. Осем нощувки в хотели четири, както следва: 3 в Лисабон, 3 във Фуншал на Мадейра и 2 в Сен Мигел на Азорските острови;

6.Седем закуски тип бюфет и седем вечери. Една от вечерите е в заведение с фадо музика. Някои от вечерите може да бъдат заместени с обеди;

7. Пет обяда на Мадейра и на Азорите

8. Трансферите от летищата до хотелите и обратно;

9. Застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 25 000 евро към ЗК “QBE”.

10. Цялото екскурзоводско обслужване без стойността на музейните входове, които по желание се плащат на място;

11.Придружител от агенцията: преводач и координатор за изпълнението на маршрута и програмата.

madeira4

ЦЕНА: 2350 евро /= 4 596, 20 лева /

  • За деца до 12 години: 1650 евро /= 3 227, 12 лева/
  • Доплащане при желание за настаняване в хотел пет звезди: 950 евро
  • Доплащане при желание за настаняване в единична стая:
  • В хотел четири звезди: 450 евро
  • В хотел пет звезди: 800 евро

 

ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ: ПО ЗАЯВКА / мин. 8 човека /

Ексксурзията се осъществява по заявка от група от минимум 8 плащащи участника
ОБЩИ УСЛОВИЯ
1. В срок не по-късно от 15 дни преди пътуването се предоставя в писмен вид полезна информация , касаеща всякакви практически детайли относно пътуването;
2. Отпадане на пътуването може да настъпи само в случаите на форсмажорни обстоятелства или на неформирала се достатъчна бройка плащащи участници.
В такъв случай връщапе в пълен размер внесения депозит-капаро, независимо дали е направил или не разходи по пътуването.
3. При възникнали пречки от обективен характер и независещи пряко нито от туроператора, нито от клиента, както преди, така и по време на пътуването, могат да възникнат промени в обявената програма с оглед тяхното преодоляване и оптимизиране. С тези си действия се стремим да постигнем максимален ефект съобразно целите на пътуването и поетите ангажиментиmadeira6

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
1. Паспорт с поне осеммесечна валидност./за всички/ и едно фотокопие на страницата със снимката.
2. Формуляр “Набор данни” със заявка за участие в описаната програма и една снимка за паспорт /за всички/.
3. Капаро-депозит – 800 евро, които се внасят при записване /за всички/. Останалата част от сумата се плаща преди пътуването, но не по късно от 15 работни дни.
Плащанията могат да се извършат по касов или по банков път в евро или в български левове в зависимост от предпочитанията на клиентите.
При отказ от екскурзията в срок по-голям от един месец преди датата на заминаване се удържат 50 % от размера на капарото. При отказ в периода между 1 месец и 15 дни преди датата на заминаване се удържат 100 % от размера на капарото. При отказ по- малко от 14 дни преди заминаването се удържат 50 % от размера на цената на екскурзията.

За остров Мадейра може да мечтае всеки, който не обича зимните студове. Там средната температура целогодишно е 18 – 23 градуса. Слънцето грее ярко, океанските вълни се разбиват в крайбрежието, а навсякъде цъфтят екзотични цветя.
В миналото – убежище на пирати, днес Мадейра е известна като "Остров на вечната пролет" или "Остров градина".
Столицата Фуншал е обградена от великолепни ботанически градини, в които цъфтят орхидеи, азалии, бугенвилеи, хортензии, калии и магнолии. Символ на острова е стрелицията, чийто цвят напомня фантастична рижа птица. Ако плъзнете поглед по географската карта, ще намерите Мадейра в Атлантическия океан, между Канарските и Азорските острови, на една ширина с мароканската Казабланка. Открива го през 1418 година португалският мореплавател Жуау Гонсалвеш Зарку, захвърлен от силна буря на скалистия бряг. Две години по-късно започва португалската колонизация на островите Мадейра и Порту Санту. Заселниците отглеждат в плодородната вулканична почва захарна тръстика – дълго време основен техен поминък. Днес се прехранват с производство на прочутото в цял свят вино Мадейра.
Още в далечните времена на португалското морско величие самият Христофор Колумб открива, че това е идеалното място да се откъснеш от тегобите на живота. Големият мореплавател живее на съседния на Мадейра остров Порту Санту няколко години, като се жени за дъщерята на местния губернатор.madeira5
Красивите морски залези и спокойният живот подтикват към романтика и мечтателност. Дори сурови натури тук на­мират Вдъхновението на покоя. Няколко зими наред Уинстън Чърчил отсяда в прочутия хотел Reid's Palaсе във Фуншал и димейки с пурата си, рисува нежни акварели. Бърнард Шоу също е имал запазена стая тук.
"Английската следа" днес се открива в класическото викторианско обзавеждане на хотелите, в безупречно поддържаните градини, в безукорното обслужване. Мадейра е остров на кротката наслада. Ако има "екшън" на Мадейра, той е закачлива инсценировка за гостуващите туристи. През ноември например в местната преса излизат "съобщения" за кървави убийства и загадъчни престъпления. Тези "ужаси" винаги се случват в хотел Reid's Palace. Ако сте гост на хотела в "криминалните" дни, може спокойно да вечеряте фуа гра с чаша "Мадейра" в ресторанта, а до вас внезапно на стола си да се сгърчи с предсмъртна гримаса достолепен господин.
Шум, глъч и пристига полиция: някакъв малък смешен човек с мустаци започва разследването и приканва всеки да изкаже предположенията си за извършеното престъпление. Неусетно ви въвличат в роман на Агата Кристи, дори сте сред заподозрените... А после всичко завършва с много смях и шампанско.

Сподели
loader

ПАРТНЬОРИ

КОНТАКТИ

Адрес:

София 1000

бул. Васил Левски 100Б

Мобилен: 0896641595

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.exotic-ines.com