БОРНЕО, Царство на природата, цена 2455 ЕВРО, ОФЕРТА 60727

БОРНЕО, Царство на природата, 11 дни, цена 2455 ЕВРО, borneo3
ОФЕРТА 60727

ПРОГРАМА:

1 ден
София - Кучинг
Полет от София за Кучинг. Трансфер до хотел Hilton *****.
2 ден
Kучинг – Батанг Ай
Отпътуване за ез. Батанг Ай покрай градини с пипер, кокосови и каучукови плантации. Посещение на колоритен местен пазар с голямо разнообразие на продукти от джунглата: ядлива папрат, бамбукови пръчки, необикновени тропически плодове. Посещение на градина с пипер, разглеждане на диви орхидеи и други видове растения. Пътуване с лодка по езерото до Hilton Batang Ai ****.

3 ден
Iban longhouse
Голяма част от населението на Борнео традиционно живее в сгради, известни като longhouse (“дълга къща”) или “румах панджанг” на малайски език. Тези къщи са построени на прътове и са разделени на обществени отделения от едната страна, а от другата – на частни стаи. Когато има опасност да бъдат нападнати от хищници,borneo1 домашните животни нощуват под къщата. Днес ще бъде посетена най-голямата такава къща - Спая, а до нея се достига с лодка за 1½ ч. по буйните води на Енгкари. Но още преди кея предстои интересна спирка при рибарниците. Там е и първата среща с гостоприемните местни хора. Възможност за пикник в местен стил, а защо не и лично приготвени ястия в трационни бамбукови съдове.
4 ден
Батанг Ай – Семенгох – Кучинг
Потегляне в ранни зори, пресичайки езерото с лодка. Посещение на център за орангутани. Разходка по екопътека, разкриваща изключителното биоразнообразие на резервата. Следобед се наблюдава хранене на този застрашен вид маймуна, наричан “дивият човек на Борнео”. Връщане в Кучинг и настаняване в Hilton *****.
5 ден
Кучинг – Мулу
Полет до Мири и след това до Мулу. Настаняване в Royal Mulu Resort ***. Следващото вълнуващо преживяване е живописна разходка през истинска тропическа гора, отправяйки се към пещерата Диър, чиито вход е най-големият в света - в него може да се помести цялата катедрала “Св. Павел”! Пещерата има лунен пейзаж и от определен ъгъл се вижда профила на Линкълн. През повечето вечери на залез слънце може да се наблюдава масовото излитане на ок. 2 млн. прилепа в търсене на храна. Близо до Диър се намира друго творение на природата - пещерата Ланг. Сталактитите и сталагмитите представляват най-впечатляващ образец на варовикови образувания в парка. borneo2
6 ден
Пещерите Уинд и Клиъруотър
Ново пътешествие с лодка – сега до пещерите Уинд с величествената “Зала на краля” и Клиъруотър, която както повечето пещери в Мулу, и тя се обитава от уникални видове растения. Едно от тях - еднолистното растение, може да се срещне само в Мулу! Други растения са редките видове орхидеи, чувствителните към светлината алги, растящи само на определени скали и произвеждащи игловидни образувания, ориентирани към светлината. Районът е в в сянката на прелестни гигантски тропични гори. Свободно време за пикник-обяд с барбекю на открито, плуване, релаксация и изследване на тайнствените пещери преди връщане на летище Мулу. Полет Мулу – Кота Кинабалу в северната провинция на Борнео. Трансфер до Nexus Resort *****.
7 ден
Национален парк “Кинабалу”
Един ден из планината Кинабалу. Рано сутринта - двучасово пътуване през вземащи дъха пейзажи по пътя към парка “Кинабалу” в сърцето на по-различна джунгла под извисяващата се на повече от 4000 м едноименна планина – трета по височина в Югоизточна Азия. Разходка с гид сред запазената непокътната природа и разглеждане на естествената ботаническа градина.
8 денborneo4
Кота Кинабалу
Трансфер до летище и полет до Бандар Сери Бегаван – столицата на Бруней. Посрещане и трансфер до Orchid Garden****. Свободно време.
9 ден
Бруней
Следва невероятна обиколка на Бандар, разкриваща брунейската история, религия, култура, наследство, а също и ежедневие. Запознаване с кралския палат, Истана Нурул Иман, “Светлината на вярата” – най-големият палат-резиденция в света, великолепно построената джамия Джаме Аср Хасанил Болкиах, “Венецията на Изтока” – селище във вода с неговите наколни къщи, следва нац. музей на Бруней, който пази брунейското мюсюлманско наследство. Там се разглеждат редки ислямски колекции на Негово Величество Султан Хасанал Болкиах, колекции от културни и традиционни местни артефакти, потънали съкровища и основаване на нефтената и газова индустрия. Следва Кралската Регалия – дом на колекцията на емблеми на кралската власт, кралската каляска, златни и сребърни церемониални доспехи и най-впечатляващото – инкрустираната корона на Негово Величество, използвана за коронацията му през 1968г. След вечеря в местен ресторант следва изненада – нощен Бруней – незабравимо преживяване! Турът започва с круиз по реката и ярко осветеното селище във водата, пъстрия и оживен нощен пазар, снимки пред джамията Султан Омар Али Саифуддиен, извисила минарета и златен купол - един оазис на спокойствието сред забързания център на Бандар. Завършена е 1958г. и е направена от италиански мрамор, златна мозайка и английско шарено стъкло с класическа ислямска архитектура.borneo5
10 ден
Бруней - София
Свободно време и трансфер до летище. Полет за София.
11 ден
София
Пристигане

ЦЕНА-2455  ЕВРО

Всички цени са на човек в ЕВРО и включват:

 • Cамолетен билет София–Кучинг–Мулу-Кота Кинабалу–Бруней–София
 • 2 нощувки в Кучинг
 • 2 нощувки в Батанг Ай
 • 1 нощувка в Мулу
 • 2 нощувки в Кота Кинабалу
 • 2 нощувки в Бруней
 • 9 закуски
 • 6 обяда
 • 4 вечери
 • Турове и трансфери по програмата
 • Застраховка
 • Водач от фирмата организатор при групи от 10 и 15 човека

Цената не включва:

 • Летищни такси (подлежат на препотвърждение) - € 273
 • Виза за Бруней - € 10

Цените са приблизителни, като подлежат на препотвърждение

При запитване се изготвя конкретна оферта за индивидуално пътуване

Сподели
loader

ПАРТНЬОРИ

КОНТАКТИ

Адрес:

София 1000

бул. Васил Левски 100Б

Мобилен: 0896641595

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.exotic-ines.com