Рио де Жанейро – Родното място на най-големия карнавал

Карнавалът в Рио се организира в бившата столица на Бразилия (1763–1960) – Рио де Жанейро. Rio 4Разположен между планини и море и предоставящ на своите посетители красиви плажове, прелестна природа и необикновена култура, Рио е идеалното място за подобно събитие. Допринасящи за настроението на града са местните хора, които живеят в ритъма на националната си музика – чоро, самба и боса нова. Бразилците много се гордеят с Карнавала; очаква се тази година 700 000 чужденци да посетят Рио по повода.
 
Карнавалът в Рио е истинска феерия от цветове, движения и красиви тела всичко под огнения ритъм на самбата. Карнавалът се организира в края на февруари или началото на март всяка година, като първото събитие е било проведено през 1830 година. Рио пулсира в ритъма на Карнавала 4 дни и 4 нощи непрестанно. Карнавалът винаги стартира в събота – точно 40 дни преди Великден, като краят му е последния ден преди постите. От създаването му до днес е запазен видът му, който включва най-различни мероприятия – от улични празненства, паради и циркове до маскаради, различни тематични партита и танцови забави. Rio 10
 
По време на Карнавала централния булевард Самбадром – или още наричан Булевардът на Самбата, е изпълнен с хиляди танцьори. Най-голямото събитие по време на Карнавала е парадът на 13-те школи по самба в града, които танцуват в луди ритми на различни платформи и конструкции в продължение на 2 нощи. Всяка школа си има своя сцена и тематика на танците и всеки създава свой собствен оригинален сюжет, който съдържа кратка история. Всяка танцува трупа открива представлението си с 10 до 15 човека, чиято цел е да представят школата и да настроят публиката за предстоящата им хореография. По нататък в представлението на всяка школа участват около 5000 танцьори, като всеки си има своя роля и всичко е упражнявано много пъти, така че да изглежда безупречно. Обикновено по трибуните има около 100 000 души, въпреки че седящи места има само за 60 000. Декорите и костюмите на школите тази година достигат рекордните 28 милиона долара, които си заслужават, тъй като да се спечели Карнавала в Рио е страхотен престиж.
 Rio 9
По време на карнавала по улиците в цял Рио има различни музикални банди, които свирят и пеят, както и много бразилци, които танцуват и се забавляват, така че във всеки един момент когато поискате да се включите към веселбата, просто се присъединете с танцова стъпка.
 
За Крал на Карнавала или така наречения Момо, винаги досега е избиран радостен и дебел местен чичко, като изискване е било да е минимум 100 кг, но в името на световната борба срещу нездравословното хранене, тази година Момо ще е здрав, слаб и мускулест.
 

Комбинацията от парада, уличния карнавал и лудата музика правят Карнавала в Рио най-великото шоу и най-лудото парти в света. И съчетавайки цялата тази красота с неустоимите плажове в Бразилия просто става една взривоопасна комбинация.

Сподели
loader

ПАРТНЬОРИ

КОНТАКТИ

Адрес:

София 1000

бул. Васил Левски 100Б

Мобилен: 0896641595

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.exotic-ines.com