ТАЙЛАНД – Страната на усмивките

ТАЙЛАНД – Страната на усмивките, удивителната природа,Thailand 13
древната култура и кулинарното богатство
Тайланд е една от най-любимите дестинации на туристи от цял свят. Кралство Тайланд се намира в Югоизточна Азия, и граничи с Лаос и Камбоджа на изток, и Тайландския залив и Малайзия на юг и с Андаманско море и Мианмар на запад.
Защо да посетим Тайланд?
Тайланд е уникална с това, че може би е единствената страна в света, която е доста модерна, но е загубила много малко от културното си наследство. Най-видимите елементи на това наследство включва будизма; из цялата страна се виждат монаси и величествени храмове. Но уникалността на Тайланд не спира дотук. Вземете храната, например. Или пък архитектурата и историята. Какво ще кажете за музиката, танците и дори езикът?
Има още една добра новина. Тайланд е свободно и отворено общество и посетители са добре дошли в страната. Няма ограничения за това къде можете да отидете или какво можете да видите. Можете да наемете кола и да пътуват из кралството като посещавате храмове, исторически забележителности, национаThailand 16лни паркове, планини, водопади, плажове, ресторанти и барове.
Вярно е, че не можете да карат ски или сноуборд. (Ако наистина мислите че зимата трябва да има тези неща зимата, да знаете че има ледена пързалка в Банкок.) Но за любителите на природата има изобилие от дейности на разположение, включително: Трекинг, каяк, рафтинг, туризъм, къмпинг, яздене на слонове, плуване в кристално чисти басейни в близост до водопади, колоездене и почти всичко друго, което можете да се сетите.
Тайландците обичат да купонясват. Тайланд, с изключение на сънливи села, предлага отличен нощен живот. Има барове, дискотеки, караокита и ресторанти в изобилие във всички големи градове и туристически дестинации.
Искате ли да се потопите в Тайланд и може би да научат малко тайландски? Може би да направите ново приятелство? Посетете места из кралстовото, които са непокътнати от туризма. Ще бъдете посрещнати дружелюбно от местните хора, които най-вероятно не говорят английски. Но вие си вземете разговорника и се забавлявайте!
И всъщност, ако трябва да сме честни, може да намерите сняг в Тайланд .. в увеселителния парк Dreamworld, който безкрайно ще зарадва вашите деца, а защо не и вас?

 А ето и няколко любопитни факти за Тайланд:

Thailand 1

 

Цялото име на Банкок е най-дългото име в света.

А ето го и него: “KrungThepMahaNakhonAmonRattanakosin

MahintharaAyutthayaMahadilokPhopNoppharaRatchathaniBuriromUdom

RatchaniwetMahasathanAmonPhiman

AwatanSathitSakkathattiyWitsanuKamprasit

Белите слонове са на почит в Тайланд.

Страна е често наричана ‘Страната на Усмивките’.

Смята се, че носят мир и благополучие.

Тайланд е най-големия износител на ориз в света.

Настоящия крал Бумибол Адулядей се е качил на престола през 1946 и вече управлява цели 64 години.

Банкок се смята за най-горещата столица в света.

Тай боксингът е националния спорт в Тайланд.

В Тайланд Денят на майката и Денят на таткото се празнуват на рожденните дни на Краля и Кралицата.

Сподели
loader

ПАРТНЬОРИ

КОНТАКТИ

Адрес:

София 1000

бул. Васил Левски 100Б

Мобилен: 0896641595

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.exotic-ines.com